Transport GRATUIT pentru toate comenzile naționale cu valoare peste 245 de lei* (fără kilometri exteriori). Pentru comenzi personalizate, ne puteți contacta la office@cupcandle.ro. Timp de livrare: 3-5 zile lucrătoare
Transport GRATUIT pentru toate comenzile naționale cu valoare peste 245 de lei* (fără kilometri exteriori). Pentru comenzi personalizate, ne puteți contacta la office@cupcandle.ro. Timp de livrare: 3-5 zile lucrătoare
Coș 0

Instrucțiuni de folosire

Punem mai jos câteva recomandări și atenționări importante pentru ca lumânarea dumneavoastră Cup & Candle să ardă în cele mai bune condiții de siguranță.
 • Spre deosebire de alte tipuri de lumânări, lumânarea din ceară de soia trebuie să ardă, la prima aprindere, aproximativ o oră (sau până când se topește ceara la toată suprafața lumânării). Se spune că ceara de soia „arde inteligent”, asta însemnând că toate sesiunile de ardere ce urmează celei dintâi păstrează urma lăsată. De aceea, dacă veți lăsa lumânarea să ardă doar cât să topească un pic din ceară, în mijlocul lumânării, următoarele etape de ardere vor face ca, la final, să aveți în față un "tunel" de ceară și o lumânare care „înghite” flacăra.
 • Este important să aveți grijă ca fitilul lumânării să rămână la 5 mm înălțime, pentru a evita ca lumânarea să facă o flacără prea puternică sau să scoată fum. Tăiați cu grijă fitilul, dacă e necesar, chiar înainte de fiecare ardere. Dar niciodată să nu îl tăiați mai mic de 5 mm, fiindcă flacăra nu va mai avea putere să ardă ceara.
 • Sesiunea de ardere a unei lumânări poate dura până la 2-3 ore maxim.
 • Dacă lumânarea scoate fum sau are o flacără prea mare, e bine să o stingeți cât mai repede. Pentru a evita astfel de situații, aveți grijă ca lumânarea să aibă mereu un fitil de mărime corespunzătoare (5 mm).
 • După ardere, este important să nu mutați recipientul (sau, dacă o faceți, să o faceți cu grijă), fiindcă ceara de soia se topește și devine lichidă. De preferat, după ardere este indicat să lăsați lumânarea până când devine solidă, pe o suprafață plană.
 • Nu lăsați niciodată lumânarea să ardă nesupravegheată și, de asemenea, nu o lăsați la îndemâna copiilor sau în apropierea animalelor dumneavoastră de casă. Este foarte periculos!
 • Evitați așezarea lumânărilor aprinse pe direcția curenților de aer, lângă o fereastră sau o ușă deschisă. În caz contrar, este posibil ca aceasta să degaje fum.
 • Nu așezați niciodată lumânările aprinse pe suprafețe inflamabile sau în apropierea materialelor inflamabile.
 • Utilizați întotdeauna un suport neinflamabil pentru lumânările aprinse.
 • Utilizați lumânările numai în poziție verticală.
 • Nu stingeți lumânările cu apă. Apa poate determina stropirea cu ceară sau cu apă fierbinte.
 • Lumânările nu vor fi stinse suflând. Acest lucru poate determina stropirea cu ceară fierbinte. Utilizați pentru stingere un dispozitiv special.
 • Timpul de ardere a unei lumânări este estimat. Acesta nu poate fi determinat niciodată cu exactitate, deoarece este influențat de condițiile atmosferice, de curenții de aer sau de temperatura din mediul înconjurător.
 • Ceara de soia și lumânările din ceară de soia sunt indicate în aromoterapie și masaj. Lumânările Cup & Candle nu sunt testate și certificate pentru masaj, așa că vă recomandăm să nu le folosiți în acest scop.
  Ne asigurăm de fiecare dată că produsele noastre sunt în parametri normali de funcționare. Dacă vi se pare că lumânarea dumneavoastră Cup & Candle nu se comportă, în timpul arderii, așa cum ar trebui, vă rugăm să ne contactați (prin formularul de la rubrica de Contact sau la adresa de e-mail office @ cupcandle. ro) și vom face tot posibilul să rezolvăm problema cu care vă confruntați.