Transport GRATUIT pentru toate comenzile naționale cu valoare peste 245 de lei* (fără kilometri exteriori). Pentru comenzi personalizate, ne puteți contacta la office@cupcandle.ro.
Transport GRATUIT pentru toate comenzile naționale cu valoare peste 245 de lei* (fără kilometri exteriori). Pentru comenzi personalizate, ne puteți contacta la office@cupcandle.ro.
Coș 0

#PoveștiVintage. Myott - english joy

afacere responsabila business responsabil cadou de craciun cadouri

Joia asta, avem în shop, la selecția noastră săptămânală #JoydeJoi, câteva piese speciale Myott.
Și dacă tot suntem aici, povestea lor. 
Myott este un nume celebru sub care s-a produs ceramică timp de 93 de ani și îl recunoașteți ușor după forma dantelată a pieselor.
Apărut în 1898, sub forma unei afaceri de familie, atelierul Myott era condus de doi frați, Ashley și Sydney Myott (născuți într-o familie de elvețieni) și producea ceramică în Staffordshire, nordul Angliei. Ashley Myott avea doar 19 ani pe atunci și se spune că era, la acea vreme, cel mai tânăr ceramist independent.
Succesul i-a forțat repede pe cei doi frați să extindă manufactura, așa că fabrica lor a fost mutată curând în Cobridge, Trent, și a avut cinci cuptoare în loc de trei.
Era Art Deco le-a adus o mare recunoaștere din partea publicului. Formele geometrice create de ei și desenele în culorile maro și portocaliu, care erau preponderente, au fost un succes și au avut priză la public; ceramica lor Art Deco a plecat dinspre Myott spre atâtea zări de lume, încât piese din acea perioadă se găsesc și astăzi. Tot în acea perioadă, fabrica a început diverse colaborări, lucru ce a dus la o creștere a popularității brandului.
Din păcate, un incediu produs în 1949 a distrus foarte multe dintre documentele aflate în fabrică, așa încât s-au pierdut foarte multe informații legate de activitatea din epoca Art Deco, dar și prețioase detalii legate de producție și patternuri originale Myott.
După incendiul devastator, Myott s-a relocat din nou, de data aceasta în Hanley. Aici se afla în 1969, când a fost preluată de corporația americană Interpace, cea mai mare manufactură de veselă din SUA, la acea vreme. Numele Myott a fost păstrat însă și, în 1976, compania a fuzionat cu Alfred Meakin Ltd (aflată în Tunstall), formând Myott-Meakin Ltd.
Numele Myott a dispărut în 1991, atunci când firma a fost “înghițită” de Churchill Group.
Cele mai cunoscute modele Myott au fost create între 1920 și 1940. Din păcate, cele mai multe patternuri Myott nu au fost niciodată semnate, deci nu știm cui să mulțumim pentru colecțiile The Hunter sau Country Life.

Postare mai veche Postare mai nouă


Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare